Важна новина за тазгодишната реколта ДарЛимец 2023 !!!

Важна новина за тазгодишната реколта ДарЛимец 2023 !!!

Приятели, тази година за пръв път наблюдаваме едно специфично явление в реколтата. Поради по-голяма влага, една малка част от зърната са нарушили своето качество и са потъмнели и придобили специфичен неприятен аромат. Много важно е всички по-тъмни зърна да бъдат изчистени и премахнати, преди житото да бъде накиснато във вода. Процентът на тези зрънца е малък, но ако не ги отстраним, те много лесно придават този аромат на всички останали.
В мелницата, където лющихме лимецът, имат лаборатория и ни уверяват, че изчистеният лимец не е загубил хранителните си качества.
За съжаление, ние едва сега си накиснахме лимец и откриваме за този специфичен аромат в тазгодишната реколта. Възможно е в различни пакети качеството да е различно, но се чувстваме отговорни да предупредим всички за това неудобство. За съжаление, в земеделието има фактори, които не винаги зависят от нас, и въпреки, че 11 години отглеждаме лимец, виждаме, че можем да бъдем изненадани неприятно.
Оценяваме доверието и подкрепата, които имате в нашата инициатива през всички тези години, но се чувстваме отговорни да ви предупредим за това, което открихме, и ако имате някаква непоносимост към този аромат, би било добре да си подсигурите жито от друг източник. Благодарим за вашето разбиране и съпричастност.