За майки с деца

Лимец – храна при бременност и кърмене.
Слънчева храна за Децата на България „…Няма начало, няма край. Има само безкрайно желание за ЖИВОТ…“ И тук на Земята Жената е благословената да бъде посланик на ЖИВОТА . ”Чрез майката говори Разумната Природа, чрез нея говори сърцето на света. Майката е израз на Разумната Природа – Великата Световна Майка.“ Учителя Беинса Дуно

По време на бременността ТЯ- Майката е почвата, в която попада семенцето, за да се пробуди за новия си живот, да започне да покълва и расте. След което идва радостта- раждането на новия живот, детето. А така настъпва и следващият чудодеен миг- периода на кърменето, когато ТЯ- Майката се превръща в жив извор на Живот за своята рожба. Чистата почва и чистият извор ще дарят на света чист Нов Живот на Здрав Дух в Здраво Тяло, който ще носи в себе си и ще се радва на всички благословения на Твореца.
„Майките ще спасят света.” Учителя Беинса Дуно
ЧИСТАТА и с ДОБРО качество Храна на Природата отВън- въздух, вода, храна и отВътре- мисли, чувства и емоции, слова и дела, превръщат Жената в чиста почва и в чист извор за нейната рожба. Всяка съставна част от Цялото- Храна оказва влияние и може да благоприятства чистотата на останалите съставни елементи. И тук е голямата роля в и за Новия Живот на МайкаТА-ИзборА на храна. Коя е една от най-важните за нас храни? – Житото! Защо? – Дори в звученето на словото се носи посланието за: „Жив“, „Живо“, „Живот“. Зърното, което попада в почвата,покълва ,расте и сътворява живия хляб, “хлябът наш насъщний“ на българския народ.
А защо лимец? – Защото това е най-древното открито жито. „Когато едно зърно повече от 10 000 години е осъществявало извайването на човешкия организъм – вътрешно и външно, когато неговата структура на клетката се оказва така близо до структурата на човешката клетка, ние не можем да не вярваме и не може да не искаме да се върнем пак към една здрава храна. Когато пък решим да я покълнем, тя се превръща в жива храна, в един събуден живот.“ – ни вдъхновява г-н Емил Елмазов, на когото дължим възраждането на лимеца. Зърната съдържат в оптимален баланс всички важни хранителни съставки, необходими за здравето; съдържат и тайната на самия Живот – зародиша – възпроизвеждащата сила, която осигурява продължението на вида. И как да отминем и да не направим аналогия между бременната жена с плода в утробата си и житното зърно със зародиша в сърцевината си?! Не е ли това съвършения почерк на Майката Земя?! Единния принцип за Хармония в Природата?!

Някои по-важни разлики и предимства на древното жито лимец спрямо конвенционално отглежданата пшеница: Еднозърнест Лимец (Triticum monococcum) Kонвенционална пшеница Обвивка Покритосеменна пшеница; Зърната са обвити с твърди люспи, плява, което се явява естествена защита от най-различни външни въздействия – климатични, химични, биологични, гризачи и др.; Не боледува – т.е. няма нужда от третиране с пестициди, др. Голосеменна пшеница (зърната са без люспи) Геном Диплоид с първичен хромозомен набор от седем хромозомни двойки (т.е. стабилна генетична структура, устойчив на генно модифициране) По-голям хромозомен набор – т.е. генетично неустойчив PH Около неутралната зона Кисела среда съдържание на белтъци (Б.), въглехидрати (Вх.), мазнини (М.), мин.вещества и витамини (Вит.) в цялото зърно (обвивка+сърцевина+зародиш) всички незаменими аминокиселини (АК) – т.е. източник на пълноценен Б. съдържа 2х повече Б. при изследвания се откриват само следи от предизвикващата свръхчувствителност (алергични прояви) глутенова компонента; 2х М. , представени предимно от ненаситени; мастни киселини ( МК ); по-високо съдържание на мин. и Вит., особено калий, калций, магнезий, фосфор, органичен манган, селен, бета-каротин покълнали семена – в тях значително се повишава кол.на ензими, фитохормони, мин. в-ва и вит. и превръщането им в биологично активни и лесни за усвояване форми; непълен набор от незаменими АК (лизин, треонин); < съдържа глутен Eнергийна обвивка Наличие на широка енергийна обвивка ( плътна, с красиви цветове аура) около живото зърно, визуализирано при Кирлианова фотография.

От сферата на езотериката Хляб на траките; Зърно на фараоните; Последната храна на Христос; Слънчев плод, тръгнал от Сириус, минал през Венера, за да стигне до Земята Мили Жени, бъдещи и настоящи Майки, Заповядайте да споделите „практиката“ : „Да възлюбим древното житно зърно “ , като всеки ден се храните с лимец, дори и само х 10 зрънца/дeн. Така „почва“ и „извор“ за вашето дете ще бъде зрънцето, в което са вложени импулсите и материализирани субстанциите, осигуряващи Живот в здраве и красота, в изобилие и благодат, в радост и щастие. Ще изпълните себе си и своята рожба с Чудодейната Слънчева Храна, която внася светлина в ума, топлина в сърцето, мъдрост и сила в цялото ни същество и ни привежда в хармония с Природата, която ни обгръща и която е в нас.
Пожелаваме Ви да изживеете и вълшебството от това самите Вие да съ-Творите нов Живот в храната си, пробуждайки зрънцето лимец и превръщайки го в бял кълн, в бременна утроба с нейния плод, в майка с разгърнал се в нея нов живот. „… Човек е това, с което се храни.“ Споделено от д-р Таня Грандева