Идеята ДарЛимец

Идята е вдъхновена от Учителя Петър Дънов, който ни учи, че житото не бива да се купува и продава, то е една свещена храна.
Чрез тази инициатива се стараем да дадем пример как хлябът и житото могат да се споделям даром и така да бъдат много по-ценни за всички нас.ДарЛимец е идея, която се стремим да осъществяваме и споделяме с вдъхновение и голяма радост. Вярваме, че познанието и широкото му разпространение ще донесат много ценна полезност за всички ни. Лимецът-житото е една от най-чистите, лечебни и свещени храни. Важно е повече хора да могат да си позволят да отглеждат Лимец, за да имат добро здраве. Затова започнахме през 2012г. да отглеждаме това древно Жито и да го даряваме.

По-голяма възможност за споделяне и даряване имаме през пролетта, когато се прави масово Житният Пост. Тогава изпращаме на хиляди хора даром пликчета с Лимец, за да излекуват и обновят телата си. Другото време за по-масово споделяне на ДарЛимец е за сеитба през есента, когато даряваме семенцата, за да може все повече хора да отглеждат това лечебно жито и то да се възроди.
ДарЛимецът, който отглеждаме, НЕ Е за продаване. Той е сят на ръце по висок идеал в различните райони на Рила, Родопа, Пирин, Стара планина, Витоша и т.н. Част от него е събиран клас по клас, с голи ръце на доброволци и свойствата му са силно лечебни. Затова трябва да осъзнаваме колко ценно е всяко зърно от него. ДарЛимецът се отглежда, за да може възможно най-много хора да получат поне по малко, с което да се пречистват и лекуват или за да се дарява като семе на хора, които желаят да го отглеждат и даряват, за да да се разпространи древното жито и доброто дело да се умножи.
Това дело не е подпомагано от никакви европейски проекти, субсидии или организации. Всичко дадено до момента е от личните средства на тези доброволци. Ако идеята да получавате ДарЛимец ви харесва и можете да помогнете с някакво дарение, може да го направите от тук. Дарените средства ще бъдат използвани за разходите по отглеждането, транспортирането и лющенето на лимеца.