Лимец в саксия

Ние, които знаем колко ценно и полезно за човек е сближаването му с Природата желаем да споделим вдъхновението.
Древните житни зрънца лимец са свещени, както и всякаква работа с тях и затова вярваме, че те ни помагат значително във връзката ни с природата. Особено полезно и ценно е когато с ръце засеем тези семенца в почвата и им дарим живот. Малко хора могат да си позволят да отглеждат лимец в по-големи количества, но всеки може да се докосне до великата сила на това свещенодействие дори в малкия си дом.
В саксийка с вдъхновение и радост може да засеете няколко семенца на дълбочина около 1см и да наблюдавате техния растеж. Ще видите как само за 1-2 седмици те ще пораснат около педя, като разбира се зависи от светлината и топлината. Наблюдавайте как тези свещени душички израстват пред очите ви и промените, които се случват във вас, вашия дом и семейството ви. Тези живи зрънца от древността допринасят много за здравето на хората, за хармонията в дома, даряват ни с радост и още много други чудеса. Жизнено важно е за всеки човек да бъде хармонично свързан със земята, житото, Слънцето, водата. Лимеца ще ви помогне да направите тази връзка, и дори в малки размери си заслужава да направите този опит. Мога да споделя много неща за стотиците позитивни ефекти, които може да получите при тези опити, но предпочитам вместо аз да ви ги споделям, вие сами да наблюдавате и да ги откриете. Просто посейте житните зрънца с добри мисли и чувства, грижете се за тях, като за ваши деца и ще усетите с какви чувства и мисли ще ви дарят и те.
Правете си различни експерименти с тях, може преди да ги посеете да престоят под възглавницата ви през нощта, после да ги подържите в устата си и да ги заредите с добри мисли и чувства, след това в шепичка на слънце да ги изложите и тогава да ги посеете. Може да им говорите, да си пожелаете в тях да се родят велики и разумни същества-души, които да ви помогнат. Всичко това на много от вас може да ви звучи лудо и ненормално, но който има очи вижда. Това, че не виждате с очите си не означава, че не е реалност.
Спомнете си за многото ясновидци, като Ванга, Слава, дядо Влайчо и Учителите, които много пъти са казвали, че си говорят с растенията, защото те са велики същества, които могат много да ни помагат. Би било прекрасно семенцата, които ще засадите да са от ДарЛимеца, който даряваме, защото е отгледан с грижи от доброволците, които желаем да възродим древното жито. Затова ще измислим удобен начин в градовете по страната да изпратим от тези блажени семенца и всеки да може да си вземе и да направи своите опити и след това да сподели резултатите, ако желае. Ще се постараем да споделяме с всички желаещи тези семенца за засяване в пликчета, за да се убедите сами в силата им, когато им дарите живот с грижите си. Ако имате деца за тях това ще бъде много ценен и интересен опит.
Ако нямате свободна саксия, може да си направите от разрязана бутилка (продупчена на дъното за да се одтича водата). Или може да засеете семенцата в някоя саксия, където вече има други растения/цветя. Може да ги поливате с малко вода, но за най-сигурно проверявайте с пръст земята и не и позволявайте много дълго време да остане суха. По цвета на свежестта на листата ще разберете най- добре колко вода да слагате. Представяте ли си колко хубаво и значимо ще бъде за цялата Земя-Човечество, когато все повече хора с любов се свържат с природата, чрез древните житни зрънца, като покажат, че могат да се грижат за тях, дори в такова малко количество. Имайте в предвид, че в домашни условия зрънцата лесно ще покълнат и ще пораснат бързо, но е доста по-трудно в саксийка да издържат дълго време и да се роди клас. Но помнете, че важно е доброто начинание и наблюдението, което сте направили с този опит ще ви допринесе много :).

Ще си позволя да споделя няколко цитата от великия Учител Беинса Дуно: „Христос е в житото. Като взема житното зърно, казвам: Ти, който си в това зърно, влез в моята държава. Давам ти пълна свобода, можеш да живееш в мене без никакви закони. Приложи своите закони, живей свободно в мене. (НБ, Бог е говорил, 09.10.1919г) Като дойде някой при мене, аз няма да му дам пари, няма да му дам и дрехи, но ще му дам едно житно зърно и ще му кажа:. Иди и посей това зърно. (ИБ, Точка, линия, плоскост, куб, 07.11.1920г) Посейте едно житно зрънце и наблюдавайте, как расте и се развива то. Растенето е процес на духа и не се дължи нито само на земята, нито само на слънцето. Земята и небето, съединени в едно, дават условия на духа да се прояви. (НБ, Ако не бях дошъл, 02.03.1919г) Започнете преди всичко с морала на житото. Трябва да си съставите ясна представа за него. Който не почита житното зърно, не почита душата. Житното зърно е излязло от Бога тъй, както и ти. Като минеш край житна нива, спри се и благодари!.. Имаш ли уважение, благоговение и почит към житото, ще можеш да почиташ и всичко около себе си. Такъв ще бъде новият морал. (* МОК, Чудните предположения, 01.02.1925г) Ходете из нивите, когато житото зрее; вземете няколко стръка, и като ги ядете, разговаряйте с тях, да покажете, че съзнавате жертвата, която житото прави за човека. Колкото по-съзнателно се отнасяте към тази жертва, толкова по-голяма полза извличате. (* МОК, Божествените условия, 09.10.1927г) Благодарим ви приятели 🙂